Sunday, June 28, 2009

suvisida tegemisi ära viska sügise varna

1. juuni, pärast esimest veeremist uutel ratastel.



põlvelõikusest on nüüd nii palju möödas, et kannatab vaikselt trenni tegema hakata. mis tähendab, et sel nädalal tuli kolm tiiru uisukudel, ajaliselt mõned tunnid. endiselt vaimustun tempost ja veeremisest. tehnika muidugi on koledal kombel pikast pausist kannatanud, aga see on lihvitav.

küll olen sel nädalal pahandanud palju. iluste ilmade tõttu on rattal ja uiskudel liiklejaid ka palju, nii Pirita teel kui Lillepi kodurajal. mida ei ole, on ohutunne ja kohati ka teistega arvestamine. kiiver on üsna haruldane nähtus, ka siis, kui inimene eriti üldse ei kontrolli kuhu või kuidas uisud ta viivad. ja siis keset rada tuterdamine, lastel vabalt joosta laskmine jne jne.

saan aru, et suvi ja aktiivsed eluviisid jms jne, aga nõutuks teeb küll kui laskumise järel avaneb põõsa tagant kamp keset teid vankritega parkinuid. ei teagi, mida teha. vist õhtul hiljem käima hakkama. selles mõttes oli sügisel toredam, et ilm küll jahedam kui sellevõrra ka liiklejaid vähem.

ps. kuna ilm on ilus, siis lubage siia ka veidi pausi ehk jutu asemel tegusid ja rulliradadel näeb.

muide, lugemiseks. Eesti mehed Euroopas karikasarjal osalemise muljed Jaanus Ritsoni sule läbi ning Kert Keskpaik peab samuti ajaveebi.

Monday, June 8, 2009

uuesti rajal

Kert Keskpaik eile, Tallinna II Rulluisumaratonil esimesena finišis.

ikka ja jälle imestan, kuidas tunnine uisutiir teeb nädala heaks. ükskõik, kui kiire ja pingeline on olnud, siis tund ratastel ja metsa vahel ning kõik on ebaoluline. võimas. mäletan selliseid laenguid eelmisest sügisest ka. pärast talve sisehallis higistamist on see meeletu motivatsioonisüst.

eelmisel nädalal tegin pärast aprilli teise tiiru, sest lõigat põlve konditsioon tundus olevat opieelne. mõtlesin, et teen rahuliku tunnise otsa, et ei võistle ja harjutan uut saabast jalaga. raske on mitte kiirendada, kui ilm on ilus ja soe, uued rattad-laagrid (HTO PRO laagrid) veerevad peaaegu et ise ning mitu tükki konkurentsi ka tee peal võtta.

stiil õnneks väga ära vajunud pole, uisutunnetus (uued saapad ka) ja vastupidavus on aga kasinad. eks lähikuud lähevad lihvimisele. sügiseks saab ehk asja ka. vaatame-proovime.

naasesin kõrge saapa juurde, sest hüppeliigese kõõlused tunduvad mitte väga kannatavat madala saapa serva ja kippusid põletikuliseks. muidugi võib asi ka konkreetses saapas olla. suurel mudeli on kaaluvahe ja juhitavus nõks kehvem kui tahaks. aga kannatab ehk ära kuniks vajalikud piirkonnad tugevaks treenitud ja paari muud mudelit saabast ka katsetatud.

eile käisin maratonil ka. sõita ei kannatanud, tegin pilti hoopis. püüan õhtul miski veebigalerii ka tekitada.

EDIT: galerii hakkab edaspidi olema siin - www.flickr.com/photos/rulluisutamine.