Friday, May 20, 2011

Tallinna Rulluisumaraton tuleb aegade põnevaim

Kert Keskpaik ja Mart Markus, Albe Team/Bont. Kaks pühapäevast võistlust põnevamaks tegevat uisutajat. Foto: Rivo Sarapik.


Pühapäevasel Tallinna Rulluisumaratonil saab mõõtu võtta ja ilusat ilma nautida nii Eesti rulluisuparemiku kui maailmameistriga.

Pühapäeval, 22. mail stardib Pirital Lillepi pargi kergliiklusteel kolmas Tallinna Rulluisumaraton, mis toob starti tippsportlased ja harrastajad nii Eestist kui välismaalt. Võistlus avab ka Eesti suurima rulluisusarja EMT Rullituur 2011.

„Maratonis saab võistelda Eestimaiste tippsportlaste või proovida püsida maailmameistri Jose Bastidas tuules. Kes kihutada ei soovi, saab lihtsalt jõukohasel distantsil ilusat ilma nautida,“ kommenteeris Eesti Rulluisuliidu peasekretär ja EMT Rullituur 2011 korraldaja Jaanus Ritson. „Eelmise aasta osalejaterekord on tänaseks juba ületatud ning tegemist Tartu Rulluisumaratoni kõrval suuruselt teise võistlusega Eestis“. Erinevatel distantsidel on tänaseks kirjas ligi 350 rulluisuhuvilist, mullu pani eelregistreerimisel end kirja 230 rulluisutajat.

Lisaks maratonile pakub võistlus distantse erinevas vanuses ja „kaalukategoorias“ uisutajaile - lastele Tillusõit (500 m) ja Minimaraton (1 km) ning vanematele IIZi skate (20 km). Oma leiavad ka suusasõidufännid 25 kilomeetrisel Suusarullil. Uuendusena on sel aastal kavas ratastooliralli.

„Tuleb väga põnev võistlus, sest eelmisel hooajal ühes tiimis sõitnud võisteljad jagunevad sel aastal mitme meeskonna vahel ehk lisaks osalejatele on põnev ka pealtvaatajail,“ lubas pühapäeval adrenaliinirohket võistlust Eesti paremaid rulluisutajaid ja Eesti Rulluisuliidu kiiruisutamise alajuht Kert Keskpaik. „Pühapäevasel võistlusel näeme esimest korda selle hooaja Eesti tipptiime esimest korda omavahel poodiumikohtade eest võitlemas“.

Stardis on pühapäeval kogu siinne rulluisuparemik – Kert Keskpaik, Mart Markus, Danila Ruusu, Eerik Idarand, Enel Kõrva, Diana Kaareste, õed Saskia ja Sandra Alusalu, Jaanus Ritson, Kaur Meressaar ja Lauri Koort.

Samuti teevad võistlusel esimese stardi sel hooajal Uus Maa/Rollerblade Teamis sõitvad maailma tippuisutajad Alfredo Leon Moreno ja maailmameister Jose Bastidas Venezuelast.

„Alfredo Leon jääb siia kogu suveks, ta soovib korrata oma Tartu maratoni võitu. Jose Bastidas on aga Eestis alates Tallinna maratonist ja jääb siia Pärnu Rullituurini juuli alguses,“ selgitas Uus Maa/Rollerblade Teami manager Jaanus Laugus.

Lisaks neile tuleb Tallinna konkurentsi pakkuma rulluisuhuvilisi Soomest, Rootsis, Venemaalt ja Lätist.

Võistluskeskus avaneb pühapäeval Pirita Selveri kõrval Lillepi pargi kergliiklustee ääres kell 9.30, esimene start antakse kell 11 laste 500 meetri sõidule. Põhidistants, maraton, stardib keskpäeval.

Ilmateade lubab pühapäevaks kuiva ja päikeselist ilma ning Lillepi pargis uisutajaid soosivat tuult.

EMT Rullituuri järgmine etapp toimub 19. juunil Raplas.

No comments: