Thursday, June 17, 2010

kuidas vältida ville?

üks variant villide ennetamiseks - ankle booty.

villid on uisutamisel, eriti uue saapa puhul või hooaja alguses, kui jalg pole saapaga harjunud, ebameeldiv tõsiasi. kolm võtet, millega ise neid vältida püüan.

- tõhusaim on ettevõtte ezeefit toodang "ankle booties". tegemist hästi liibuva sokiga, millel varbad-kannaosa maha lõigatud. ei libise jalas, ei lase hõõruda. Eestis müüb seda Kert Keskpaik, kes ka Bonti kaubaga tegeleb. enda omad tellisin muidu otse tootjalt, paarsada krooni maksid (mahub ka tollimaksuta summa sisse) ning sain ca 1,5 nädalaga kätte.

osad kannavad palja jala otsas, ise olen õhema spordisoki ikkagi ümber jätnud. eks katsetamise asi, mis paremini toimib.

sokke pakutakse kolmes mõõdus - 1, 2 ja 3 mm paksud. viimane sobib vist ainult paksu ja pehme saapaga, madalal saapal kipub kolepaksuks jääma ja kanda üleval hoidma (loe: tehnika ja sõidumõnu kannatab). hind - 200-300 krooni. paar hooaega peab vast vastu.

- teip või plaaster. enda lemmik Hansaplasti Extreme, mis püsis peal ka uisutamisel hästi liikuval hüppeliigesel. ilmselt sellised tõhusad olemas ka lihtsalt teibirullides. viimased soodsamad ka. Extreme plaaster maksab - 16 lehte ca 50 krooni.

- tootja Compeed villidevastane pulk. ei lase hõõrumisel nahka kuumeneda. hea lihtne asi kotti pista. hind ca 80 krooni.

No comments: