Sunday, May 1, 2011

Eesti tipptiimid - Uus Maa/Rollerblade

Uus Maa/Rollerblade'i tiimi Eesti sõitjad (vasakult) Jaanus Ritson, Jaanus Laugus ja Kaur Meressaar. Meeskonna välissõitjad - Jose Bastidas ja Alfredo Leon Moreno jõuavad Eestisse kahe nädala pärast. Fotod: Rivo Sarapik.


jätkan kohalike tipp-rulluisutiimide tutvustamisega. sel korral Uus Maa tiim, mis sel aastal Rollerblade'iga koostöös veereb. Uus Maa/Rollerblade team teie ees.

küsimustele vastas tiimi manager ja kinnisvarabüroo Uus Maa üks omanikest Jaanus Laugus, kes ka ise tugev uisutaja.

Välisliikmed on kohal Tallinna maratoniks, mai teisel poolel (22. mai). See on ka meie tiimi esimene koosseisuline start, kui välismaalased kenasti kaugelt maalt kohale jõuavad.

Alfredo Leon jääb siia kogu suveks. Ta soov on korrata ka oma Tartu maratoni võitu, augusti alguses. Pärast Tartut naaseb koju.
Jose Bastidas on Eestis alates Tallinna maratonist, Eestist lahkub pärast Pärnu Rullituuri etappi, juuli alguses.

Põhistardid teeb meie tiim hoopiski maailmakarika sarjas, eelkõige juunis. Osaleme toimuvatel Dijoni (Prantsusmaa) ja Ostrava (Tsehhi) etapidel. Tiimi põhieesmärgiks on poodiumikoht maailmakarikal.

Uus Maa välisliikmete värbamise eest hoolitseb põhiliselt minu sõber, tiimi esisõitja, Alfredo Leon. Tema ettepanek oli värvata Bastidas tiimi. Tegemist maailma esikümnesse kuuluva rulluisutajaga, kellelt palju õppida. Man, who never give up - on tema kohta öelnud Nayib Tobon.

Minu isiklik ambitsioon on olnud sekkuda oma tiimiga maailma parimate tiimide konkurentsi. Usun, et Bastidase värbamine teeb selle võimalikuks. Oleme juba suhteliselt hästi pildil rulluisu profitiimide seltskonnas. Meiega arvestatakse ka maailmatasemel.

Bastidase toomise kasuks Eestisse räägib ka fakt, et ta valdab suht korrektset inglise keelt. See teeb suhtlemise lihtsaks. Lõuna- Ameeriklastega on ses osas tihtilugu raskusi.



Kõik need faktid annavad kohalikele rulluisu harrastajatele ilmselt lootust, et Rollerblade rulluisukoolitused saavad veelgi kvaliteetsema sisu. Nii, et tasub suvel neil osaleda. See oleks ka meie tiimi omakasupüüdmatu panus rulluisutamise arengusse Eestis.

Meie tiimi treeningplaane on suunanud Alfredo. Nimetame siis teda ka meie treeneriks. Treenime hetkel rohkem Tabasalu teel ja Saku suurhalli ees, kuna seal kuivem. Aga peagi ka Pirital, Lillepi pargis, kus kõige turvalisem.

Väga pikki plaane tiimiga ei tee. Aasta korraga. Tiimi managerina olen südameasjaks võtnud meie andekaima noorsportlase, Kaur Meressaari aitamise maailma tippu.

Meil salarelvi pole. kõik relvad, mis on, need esil ja nähtaval. Tulge meid vaatama ja/või koos harjutama.

No comments: