Monday, August 4, 2008

sõidaks küll, aga kuidas?

uisutajad vihmas 2007. aasta Berliini uisumaratonil. foto Reuters.

suvi sai vist otsa ja kuueteistkraadist ilmanatukest ning vihmasabinat vaadates meel eriti rõõmus ei ole. vihm on põhjus, miks mulle kohati jooks rohkem meeldib - ilm ja taevast tulev pole eriti takistuseks. kui just tornaado ringi ei uita.

vihmaga saab muidu uisutada küll, eeldab lihtsalt eraldi laagreid selleks ning need tuleb igal korral pärast tiiru ära kasida ja õlitada, et kinni ei kiiluks. see tähendab paar-kolm tundi näputööd. mida ma ei raatsi kulutada, kui just kriitiline pole. niiet pigem kuivaga liuelda.

enne kolmapäeva uisutrenni õnneks kavas pole ja ehk ilm võtab end ka selleks ajaks kokku. ideaalis tahaks tegelikult oktoobrini sõita, mis annab uisu välishooajaks pool aastat. talvel saab ehk jääl ja võibolla on pealinnas ka mõnes sisehallis võimalused olemas. teab keegi?

nädalavahetusel toimub teine Tartu rulluisumaraton, pikkuseks küll 36 km, mitte maraton. mõtlen praegu veel, kas minna või mitte. rajaskeem tundub tiba igav, sirge. profiil samas põnevam, madalaima-kõrgeima punkti vahe ca 35 meetrit.

No comments: