Sunday, October 19, 2008

2008. punkt

kuna laubal oli hooaja viimane võistlus Eestis, siis võib vist uisuhooajal 2008 omalt poolt ka otsad kokku tõmmata. panen pilti ka, siis kui rohked kohal olnud pildistajad kaadreid pakuvad.

esmalt võistlusest. rada mulle meeldib, hea asfalt, tõusud-langused ning kurviline. ehk ei tüüta ära nagu näiteks Merivälja teel, kus ma sirge peal lõike sõitnud olen. kui on puhastatud-hooldatud ka, siis hea koht treenimiseks. järsemad kurvid võibolla võiksid kaldega olla, aga see pole ka väga dramaatiline. tuuline kilomeetrine lõik kisub ka kohati mõnu maha, aga siin ei saa tee autor-hooldaja niiehknaa eriti midagi teha.

aga hooaeg 2008. üldiselt on mu uisukogemuse enamvähem hooajapikkune ehk esimest korda elus panin veerevad uisud alla keset aprilli. võimalik, et saab tegelikult veel mõnd aega sõita, kui vähegi kuiv on. mere ääres on muidugi probleem tuul, mis ka eile Pirita teed kastis ja ujutas. ja Narva mnt kõnniteelt leidsin keset lehti juba ka graniidikilde. täna on samas päike väljas ja kuiv, äkki õhtul saali asemel hoopis kruiisima.

Stamina Rahvarullilt olen kogunud pooltel ehk kahel võistlusel osalemisega 123 punkti. hetkel on tahtmist ja huvi kuhjaga ning tahaks järgmisel aastal juba rohkem. nüüd vaja vaid kas sisehall rullimiseks leida või siis jääle kolida.

mõned märksõnad hooajast 2008:
- madalad saapad on ülihead - kiired, täpsed, kerged. sõidumõnu ja kiirus hoopis teisest klassist kui poolkõrge saapaga
- kõva ratas (86A ntx) sobib võistlemiseks rohkem kui pehme, on kiirem
- grupisõitu tuleb harjutada
- samuti seda, kuidas alguses kohe minema söösta ning tugevamate sappa haakida. grupp liigub igal juhul kiiremini kui üksi rapsides, eriti vastutuulega
- võistlusärevus on tore ja vajalik, et motivatsiooni hoida
- võistlusstress on asi, millega toimetulekut harjutada
- uisutades on võimalik korralik trennikoormus saada. või rasva põletada, kuidas kellegile
- on võimalik ka kobakate kaitsmeteta sõita (välja arvatud kiiver), tuleb lihtsalt mõelda ja vaadata, mida teed. ohutus tähendab erinevatele inimestele erinevaid asju.
- 20 km raadiuses kodust on enamvähem kõik asfaldiaugud küll selged:P

homme kirjutan sellest, kuidas uisutamine su elu võib muuta. tõsiselt:P
teisibal üle kolme kuu massaazhi. mmmmmm.

No comments: